ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Η Διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από γιατρούς και ειδικούς θεραπευτές όπως παιδοψυχίατρο, αναπτυξιολόγο, ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή και ειδικό παιδαγωγό όπου από κοινού προσπαθούν να τις ανάγκες του κάθε παιδιού, και να του παρέχουν υποστήριξη.
Σημαντικό μέλος της ομάδας θεωρείται και η οικογένεια, η οποία αποτελεί τον καλύτερο συνήγορο του παιδιού.
Μαρίκα Μπαντανά
Επιστημονικά Υπεύθυνη Τμήματος Λογοθεραπείας
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Ariston Test
Η Μαρίκα σπούδασε στα Ιωάννινα στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου όπου και απέκτησε Πτυχίο Λογοθεραπεύτριας (2005), ενώ συγχρόνως παρακολούθησε και την εκπείδευση “Διάγνωση και αποκατάσταση των Μαθησιακών Δυσκολιών” στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί σε μεθόδους παρέμβασης όπως ΜΑΚΑΤΟΝ – Μέθοδος Εναλλακτικής Επικοινωνίας για άτομα με δυσκολίες ακοής, PECS – Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων για άτομα στο φάσμα του Αυτισμού, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και Social Stories & Comic Strip Conversations.
Υπήρξε μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου Ημέρας Κρωπίας «Ανοιχτή Αγκαλιά» όπου παρείχε ατομικές συνεδρίες Λογοθεραπείας, ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Αυτισμό και Σύνδρομο Αsperger και εκπαίδευση γονέων και παιδιών στο σύστημα PECS και ΤEACCH.
Συνεργάζεται με τον Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο “Η Δική μας Παρέα” ως Εκπαιδευτική Σύμβουλος. Παρακολουθεί τη μαθησιακή πορεία των παιδιών όπου οργανώνει ομάδες γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας με στόχο την ενημέρωση, τη συζήτηση και την υποστήριξη του παιδιού αλλά και της οικογένειάς του.
Σεμινάρια
- Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών
- Σχιστίες και Κρανιοπροσωπικές Ανωμαλίες
- Προβλήματα Σίτισης σε Παιδιά και Βρέφη 0-2
- Δυσλεξία & Αυτισμός
- Οπτομετρία Όραση & Μάθηση
- Δυσπραξία
- SIMATA
Συνέδρια
- 13th International – 2nd World Conference Association of Psychology & Psychiatry for Adults & Children, «Psychology, Neuropsychiatry and Social Work in Modern Times»

Ανί Ντεοκμετζιάν
Επιστημονικά Υπεύθυνη Τμήματος Εργοθεραπείας
Η Ανί είναι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει εργαστεί στα πλαίσια της κλινικής και πρακτικής της άσκησης στα Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, Νοσοκομείο Hospital de Fuenlabrada της Μαδρίτης και σε ειδικό κέντρο αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών για παιδιά στη Μαδρίτη “Centro Atención Temprana Para Menores Con Discapacidad Adempa”.
Έχει εκπαιδευτεί στη γνωσιακή επιστήμη και στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης κατά A. Jean Ayres – ASI© και έχει αποκτήσει ειδίκευση στη μέθοδο της Ιδιοδεκτικής Νευρομυικής Διευκόλυνσης PNF / IPNFA Basic PNF course PNF 1/ Basic 1 & PNF 2 / Basic 2.
Είναι υπεύθυνη του τμήματος Εργοθεραπείας στο Κέντρο Παιδιού από το 2009 έχοντας παράλληλα συνεργασίες με διάφορους φορείς και εξωτερικούς συνεργάτες.
Σεμινάρια
- Εκπαιδευτικό εργαστήριο του συλλόγου εργοθεραπευτών “Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση της Δυσγραφίας”
- Εκπαιδευτικό σεμινάριο “Όραση και Αυτισμός”
- Εκπαιδευτικό σεμινάριο “ΔΑΦ Οπτικές στρατηγικές με βάση τις αρχές TEACCH Επικοινωνία και διαχείριση της συμπεριφοράς”
- Εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω στη προσέγγιση CO-OP
Συνέδρια
- Εργοθεραπείας ENOTHE
- COPORE (Competencies for Poverty Reduction), Ολλανδίαςμε θέμα «Way to an equality in Health»
- 2ο Συνέδριο Εργοθεραπευτών Αρμενίας και Καυκάσου στην Αρμενία

Αγγελική Τσικουδή
Λογοθεραπεύτρια
Η Αγγελική αποφοίτησε από το Τμήμα Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου των Ιωαννίνων, αποκτώντας έτσι την ειδικότητα του Λογοθεραπευτή. Η πτυχιακή της εργασία έχει να κάνει με τον ρόλο του Λογοθεραπευτή στις περιπτώσεις σχιστιών.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια σχετικά με τη Δυσπραξία Στόματος, όπου εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο SIMATA (νοήματα), την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση του Στόματος, καθώς επίσης και σε μεθόδους αντιμετώπισης των Δυσκολιών της Σίτισης. Έχει εκπαιδευτεί επίσης στη μέθοδο της Νευρομυικής Περίδεσης (βάση αρχών NDT-Bobath).
Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τις Αναπτυξιακές Διαταραχές στη Προσχολική και Σχολική Ηλικία, τη Δυσγραφία, την Ειδική Γλωσσική Διαταραχή (SLI), την Θεραπευτική Υποστήριξη Τραυλισμού στη Σχολική Ηλικία και την Αφηρημένη Σκέψη ως μέσω της Γλωσσικής Ανάπτυξης. Έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους MAKATON και TEACCH.
Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας. Επίσης παρείχε υπηρεσίες παράλληλής στήριξης σε παιδιά με αυτισμό σε σχολικό πλαίσιο. Από το 2017 συμμετέχει στην διεπιστημονική ομάδα του Κέντρο Παιδιού Βούλας ως Λογοθεραπεύτρια.
Σωτηρία Δασκαλάκη
Λογοθεραπεύτρια
Η Σωτηρία απέκτησε το πτυχίο της Λογοθεραπείας το 2005 από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret University of Scotland. Υπήρξε υπεύθυνη κέντρου αποκατάστασης επικοινωνιακών διαταραχών από το 2006 έως το 2019. Αναλαμβάνει αξιολογητικές συνεδρίες αλλά και θεραπευτικά προγράμματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων που αντιμετωπίζουν νευρολογικές διαταραχές και διαταραχές φωνής.
Από το 2010 συνεργάστηκε με το παράρτημα παιδιού Αττικής «Μητέρα», ως υπεύθυνη τμήματος λογοθεραπείας παρέχοντας θεραπευτικές συνεδρίες σε παιδιά αλλά και υπεύθυνη εποπτείας των ασκούμενων φοιτητών λογοθεραπείας στο συγκεκριμένο παράρτημα.
Γνωρίζει νοηματική, έχει παρακολουθήσει το διετές επιμορφωτικό πρόγραμμα στην δραματοθεραπευτική μέθοδο, κατέχει τον τίτλο πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας στην μέθοδο «Irlen Syndrome/Scotopic Sensivity» και πιστoποίηση από το Fourth conference of the Europian Assosiation for Behavioural Analysis.
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με τον τραυλισμό, τις μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία, τις νευρο-αναπτυξιακές διαταραχές, τις διαταραχές φωνής και τις διαταραχές μάσησης και κατάποσης.
Παράλληλα έχει ξεκινήσει την παρακολούθηση μεταπτυχιακών σπουδών με θέμα την Νευροψυχολογία και Γνωσιακή Νευροεπιστήμη.


Μόνικα Κρεμαστιώτη
Λογοθεραπεύτρια – Ειδ. Παιδαγωγός
Η Μόνικα έχει αποκτήσει Πτυχίο Λογοθεραπείας από το ΑΤΕΙ Πατρών καθώς επίσης και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα επιπέδου Μάστερ στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Frederick University of Cyprus.
Έχει εκπαιδευτεί στη χρήση των μεθόδων:
- LSVT LOUD ( μέθοδος αποκατάστασης φωνής νευρολογικών παθήσεων)
- PECS (εναλλακτική μέθοδος επικοινωνίας με τη χρήση εικόνων)
- Floortime (ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω παιχνιδιού)
- Simata (αποκατάσταση δυσπραξίας, αρθρωτικών και φωνολογικών διαταραχών)
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια σχετικά με αρθρωτικές και φωνολογικές δυσκολίες, δυσπραξία, αισθητηριακή ολοκλήρωση, στοματοπροσωπικές ασκήσεις μυολειτουργικής αποκατάστασης, σχολική ετοιμότητα, δυσγραφία, δυσαριθμησία, μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες στην επικοινωνία, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα. Καθώς και σεμινάρια σχετικά με τη συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών, σχολικό εκφοβισμό, παιδικό ιχνογράφημα και θεραπευτικό παιχνίδι.
Ευφροσύνη Μενδρινού
Κλινική Ψυχολόγος
Η Ευφροσύνη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2019 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Κλινική Ψυχολογία και Συνθετική Ψυχοπαθολογία» του πανεπιστημίου Paris Descartes στο Παρίσι. Παράλληλα, μέσω σεμιναρίου του πανεπιστημίου Paris Diderot, ειδικεύτηκε στη θεωρία συναισθηματικού δεσμού – προσκόλλησης και στην εφαρμογή της σε ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις. Από το 2021 εκπαιδεύεται ως συστημική – οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.
Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης και εθελοντισμού έχει συνεργαστεί με τις παιδοψυχιατρικές κλινικές του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και του Τζανείου νοσοκομείου, φορείς πρώιμης παρέμβασης (ηλικίες 2-6 ετών) και φορείς για παιδιά και εφήβους στο φάσμα του αυτισμού σε Ελλάδα και Γαλλία. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στα πλαίσια προγράμματος υποστήριξης του προσφυγικού πληθυσμού ενώ από τον Ιούλιο του 2021 συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά και εφήβους σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο και συμβουλευτικής γονέων.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παιδικού ιχνογραφήματος και παιγνιοθεραπείας ενώ στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνεται η επίδραση της μουσικής στον ψυχισμό και τα οφέλη της συμπερίληψής της στη θεραπεία.


Αθανασία Παπαγιάννη
Ψυχολόγος
Η Αθανασία Παπαγιάννη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών κι έκανε την κλινική της άσκηση σε ιδιωτικό διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο ανάπτυξης- λόγου- ομιλίας, όπου εκπαιδεύτηκε στη διάγνωση και αποκατάσταση των Μαθησιακών Δυσκολιών. Εργάστηκε εθελοντικά ως Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός στην Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών (Ε.Θ.Μ.Α.) του Παίδων Π. & Α. Κυριακού, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Το 2019 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση των Μαθησιακών Δυσκολιών, τον Αυτισμό, την Ψυχολογική Στήριξη παιδιών & εφήβων, τη διαχείριση άγχους και τη Συμβουλευτική Οικογένειας. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ) , της ομάδας των εθελοντών της Μ.Κ.Ο. Αυτισμός – Άσπεργκερ Ελλάς και του συλλόγου ‘‘Ανοιχτή Αγκαλιά’’ των Φ.Κ.Π.Ι.
Από τον Ιανουάριο του 2011 εργάζεται ως Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη στο Κέντρο Ημέρας Κορωπίου για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ‘‘Ανοιχτή Αγκαλιά’’ κι από τον Απρίλιου του 2012 συμμετέχει στις Εκστρατείες Προληπτικής Ιατρικής της Μ.Κ.Ο. ‘‘Ανοιχτή Αγκαλιά’’, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε παιδιά και εφήβους ακριτικών περιοχών της Ελλάδας. Από το Σεπτέμβριο του 2011 συνεργάζεται με το ‘‘Κέντρο Παιδιού Βούλας’’ όπου παρέχει συνεδρίες διάγνωσης και αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών, ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων και συμβουλευτικής γονέων.
Σαγιόγλου Νίκη
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
H Nίκη Σαγιόγλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου. Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας συμμετείχε ως βοηθός, σε ετήσιο ερευνητικό πρόγραμμα, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, για την Μελέτη Ακούσιων Νοσηλειών στην Ελλάδα. Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ημέρας, της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ), όπου μετά το πέρας της πρακτικής της, παρέμεινε για έναν ακόμα χρόνο ως εθελόντρια.
Ειδικεύεται στη Συστημική-Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Αντίστιξη, πρόκειται για ένα πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης από την European Family Therapy Association (EFTA), όπου εκπαιδεύεται στη Θεραπείας Οικογένειας και στην συστημική ψυχοθεραπεία. Είναι κάτοχος πιστοποίησης και χορηγεί το ψυχομετρικό εργαλείο WISC V (Wechsler Intelligence Scale for Children – 5th Edition). Παρακολουθεί τις εξελίξεις του κλάδου μέσω σεμιναρίων και ημερίδων. Παρέχει τις υπηρεσίες της ως ψυχολόγος, σε ιδιωτικά πλαίσια πραγματοποιώντας συνεδρίες με παιδία, εφήβους και συμβουλευτική γονέων. Παράλληλα εργάζεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχοθεραπείας ενηλίκων, Τherapy Space.
Από το Σεπτέμβριο του 2022 ξεκινά να συνεργάζεται, με το ‘’Κέντρο Παιδιού Βούλας’’, όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων, συμβουλευτική γονέων και ομάδες ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.


Δημήτρης Βαρσαμούλης
Ειδ. Παιδαγωγός
Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ειδικής (Ενιαίας) Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Το 2016 εξειδικεύτηκε στον τομέα της Ειδικής Αγωγής – Μαθησιακών Δυσκολιών / Δυσλεξίας υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης.
Το 2017 απέκτησε κατάρτιση (Pearson Assured Organization) στο «Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή», ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Aegean Omiros College. Από το 2020 φοιτά στο τριετές Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης “Σχολείο Παιγνιδιού” διευρύνοντας τις γνώσεις του πάνω στα αντικείμενα της Παιδαγωγικής Θεάτρου και του Θεατρικού Παιχνιδιού.
Από το 2016 εργάζεται ιδιωτικά ως εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και κατ’ οίκον παρέχοντας εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία. Επίσης ως ειδικός παιδαγωγός έχει συνεργαστεί με κέντρα ειδικής εκπαίδευσης, μάθησης και μελέτης.
Επιπλέον έχει αποτελέσει στέλεχος παιδικών κατασκηνώσεων επί σειρά ετών, καθώς επίσης συνοδός ΑΜΕΑ σε κατασκηνωτικά προγράμματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία.
Ελένη Παπαμιχαήλ
Ψυχίατρος Παιδιών & Εφήβων – Ψυχοθεραπεύτρια
Η Ελένη είναι ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Υπαρξιακή και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Universita di Perugia» της Ιταλίας και στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο της Ειδικότητας στην Ψυχιατρική παιδιών και εφήβων από το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, ενώ έχει εκπαιδευτεί στη Μονάδα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας στο «Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ», στη Νευρολογική κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης και στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».
Έχει εκπαιδευτεί στο πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο «Αντίστιξη» στην Συστημική Σκέψη & Θεραπευτική Πράξη και στη Θεραπεία Οικογένειας. Έχει παρακολουθήσει το Σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Συμμετέχει σε συλλογικό τόμο για θέματα ψυχικής υγείας από την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Ε.ΨΥ.Υ.Π.Ε.). Έχει συμμετάσχει σε δημοσιευμένα άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά υπό τη μορφή περιλήψεων και με ομιλίες και ανακοινώσεις σε Ελληνικά Συνέδρια. Είναι μέλος της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ (Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας).
Συνεργάζεται ως Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια με το Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υπαρξιακής Συστημικής προσέγγισης «Αντίστιξη» Ανήκει στο Ακαδημαϊκό Προσωπικό του ICPS στο αντικείμενο της Ψυχοπαθολογίας Παιδιών & Εφήβων. Αναλαμβάνει την πρόληψη αξιολόγηση και αντιμετώπιση ψυχοπαθολογίας παιδιών και εφήβων, άτομα σε Ατομική ψυχοθεραπεία, σε Θεραπεία ζεύγους, σε Οικογενειακή θεραπεία καθώς και την εποπτεία διεπιστημονικής ομάδας.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω e-mail είτε συμπληρώνοντας τα παρακάτω πεδία.
212 107 2154
Λεωφ. Ευελπίδων 40, Βούλα
Το κέντρο λειτουργεί καθημερινά:
13:00-21:00