ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Οι ομάδες κοινωνικοποίησης και ένταξης δημιουργούνται από τον παιδοψυχολόγο και απευθύνονται σε παιδιά που δυσκολεύονται να ενταχθούν μέσα στην ομάδα είτε στο σχολείο ή σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.

ΟΜΑΔΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ

ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Οι ομάδες κοινωνικοποίησης και ένταξης δημιουργούνται από τον παιδοψυχολόγο και απευθύνονται σε παιδιά που δυσκολεύονται να ενταχθούν μέσα στην ομάδα είτε στο σχολείο ή σε άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες. Σε αυτές εντάσσονται παιδιά με:

  • Χαμηλή αυτοπεποίθηση – εικόνα εαυτού
  • Αδυναμία στη σύναψη κοινωνικών σχέσεων
  • Δυσκολία στην τήρηση κανόνων λειτουργικής κοινωνικής συμπεριφοράς και επικοινωνίας
  • Επιθετική συμπεριφορά, εξάρσεις θυμού και αδυναμία στη διαχείριση του συναισθήματος
  • Συναισθηματικές δυσκολίες
  • Άγχος για την κοινωνική συναναστροφή

Συχνές Ερωτήσεις

Πότε να αναζητήσω ψυχολογική υποστήριξη για το παιδί μου και για εμένα;

Το παιδί αποτελεί τόσο για τους γονείς όσο και για τους ειδικούς την μεγαλύτερη πρόκληση. Η δυναμική ενός παιδιού σε συνδυασμό με το ότι εξελίσσεται διαρκώς μας ωθούν στο να είμαστε ευέλικτοι απέναντι τους έτσι ώστε η συμβολή μας στην ανάπτυξη τους να γίνει με τον κατάλληλο και πιο εποικοδομητικό τρόπο γι’ αυτά. Η βοήθεια ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας κρίνεται απαραίτητη όταν εμφανίζονται σωματικές παθήσεις, μαθησιακές & κοινωνικές δυσκολίες και ψυχιατρικές παθήσεις.

Στο χώρο μας, βασικό στοιχείο στην ψυχοθεραπεία αποτελεί το παιδί να νιώθει άνετα με το θεραπευτή για να μπορέσει να επικοινωνήσει τις δυσκολίες του. Τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα έντονα αρνητικά τους συναισθήματα και να βελτιώνουν τη συμπεριφορά τους στην καθημερινή τους ζωή. Διδάσκονται τη δύναμη των ιδίων τους των σκέψεων για αυτά που ζουν και πως μπορούν να επιδρούν σε αυτές για να έχουν πιο υγιή συναισθήματα και συμπεριφορές.

Αντίστοιχα στον έφηβο, δίνεται η δυνατότητα να επεξεργαστεί τις δυσκολίες της παιδικής του ηλικίας αλλά και να προετοιμαστεί για τον καινούργιο του ρόλο ως ενήλικας.
Ο ψυχοθεραπευτής, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού, στη θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιήσει παιχνίδια, τέχνες ή μόνο συζήτηση και πάντοτε στη θεραπεία εμπλέκονται εμμέσως οι γονείς. Γι’ αυτό το λόγο η θεραπεία των παιδιών απαιτεί χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό να φτιάχνουμε το πλαίσιο της θεραπείας με τα ίδια τα παιδιά και να είμαστε συνεπείς απέναντι τους.

Γνωρίστε μας

Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού να μας γνωρίσετε και να δείτε και τον χώρο που πραγματοποιούνται οι συνεδρίες.

w

Αξιολόγηση

Σας περιμένουμε για την αξιολόγηση του παιδιού και την πρώτη γνωριμία με τους θεραπευτές του κέντρου μας.

1η Συνεδρία

Η ομάδα του κέντρου, θα σας περιμένει να καλωσορίσει εσάς και το παιδί σας στο χώρο και θα σας εξηγήσει αναλυτικά το εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπειών που θα ακολουθήσετε.